Szórakozás a családdal?

A legkedvesebb szórakozás számomra a családommal töltött idő. Nagy családunk van, ezért a találkozásra mindig adódik valamilyen indok: születésnap, évforduló, esküvő…Ezek az alkalmak nekem még egyszer sem okoztak csalódást. Meg sem tudnám mondani hányszor előfordult már, hogy barátokkal szerveztünk találkozót, elmentünk egy szórakozóhelyre vagy házibuliba, és valahogy nem volt az igazi. Általában nem tudom megmondani pontosan, hogy mi ilyenkor a probléma. Az azonban egyértelmű, hogy nem mindig sikerülnek olyan jól a programok, mint amennyire várjuk őket. Nyugodtan elmondhatom, hogy ilyen a családi összejöveteleken még nem történt. Ez bizonyára sokaknak furcsán hangozhat, hiszen én is tisztában vagyok azzal, hogy számos családban nincs ennyire jó kapcsolat a rokonok között, és sok ember alig várja a családi látogatások végét. Szerintem ennek az lehet az oka, hogy nálunk ezek az események elsősorban a nevetésről, játékról, beszélgetésről szólnak, és mind elfogadjuk egymást olyannak amilyenek vagyunk.

Néhány héttel ezelőtt az unokatestvérem diplomáját akartuk megünnepelni, és majdnem elmaradt a buli, ugyanis elromlott náluk a fűtés. Szerencsére azonban mindkét problémát sikerült megoldanunk: az ünneplést a mi lakásunkban tartottuk meg, a fűtésrendszert pedig felújították a https://futesrendszerek.hu weboldal segítségével. Ezt a weboldalt az interneten találták, amikor a hibás fűtésrendszer kapcsán böngészni kezdtek.

https://futesrendszerek.hu

Még nekem is felkeltette az érdeklődésemet, mert nagyon sok érdekes dolgot lehet olvasni rajta. Először is fontos megemlíteni, hogy a https://futesrendszerek.hu elektromos fűtésrendszerekkel foglalkozik. Az elektromos fűtés fogalma ma már egyre több ember számára ismerős, azonban véleményem szerint még mindig gyakoribbak a hagyományos megoldások. Pedig az elektromos fűtésnek számos előnye van: nem bocsát ki semmilyen káros égési mellékterméket, a működése zajmentes, felhasználhatósága sokoldalú, és jóval tisztább is, mintha például fával fűtenénk.

Meglepően sokféle fűtési technika működhet elektromossággal: létezik elektromos radiátor, padlófűtés, fűtőszőnyeg, bojler, konvektor, hősugárzó, kandalló, kazán… A a fűtésrendszer akár napelemekkel is üzemeltethető. Az áram sajnos meglehetősen drága, ezért egy teljes ház vagy lakás elektromossággal történő fűtése igen költséges lehet. Erre egy kitűnő megoldás a napelem rendszer.

A napelemekkel nem csak környezettudatosabbak lehetünk, hanem sok pénzt is megspórolhatunk. A https://futesrendszerek.hu részletes tájékoztatást nyújt a napelemek működéséről, típusairól, és amennyiben komolyabban is érdekelne minket ez a téma, van lehetőség online ajánlatkérésre. Ehhez csupán egy űrlapot kell kitöltenünk a nevünk és a lakhelyünk megadásával.

Napelem rendszerrel hőszivattyús fűtés is működtethető. A hőszivattyú egy szintén nagyon természetbarát megoldás. A fűtéshez külső energiákat használ fel, amelyeket át tud alakítani belső használatra. Több típusa létezik. Például a víz-víz hőszivattyú a talajvízből nyert energiát használja fel a fűtésrendszer vizének melegítéséhez. A levegő-víz hőszivattyú a külső légtérből vonja el az energiát, amellyel szintén a fűtővizet melegíti. További fajtái a talaj-víz és a levegő-levegő változatok. Az első esetében a talaj a külső energiaforrás, míg a második a levegőből szerzi és bent szintén levegő formájában adja tovább: ez a klímaberendezés. Ahogy a napelem, úgy a hőszivattyú beszerzése és kialakítása sem olcsó. Valamint szükséges hozzá tudni, hogy melyik típusú hőszivattyút szeretnénk választani, és hogy a házunk körüli környezeti adottságok megfelelnek-e a rendszer kiépítéséhez szükséges feltételeknek.

Ennek eldöntésében segítségünkre lehet a https://futesrendszerek.hu által biztosított, a weboldalon keresztül elérhető ingyenes felmérés.

A honlapon olvashatunk még az infrafűtésről is. Ez elsősorban abban különbözik az eddigiektől, hogy működése során nem a légteret, hanem a vele érintkező felületeket melegíti. Igazán előnyös megoldás, mert minőségibb hőérzetet tud biztosítani, és még a port sem kavarja fel a lakásban. A melegítéshez infravörös sugárzást használ. Szintén egy meglehetősen sokoldalú rendszerről van szó, amely alkalmazható padló- fal- vagy mennyezetfűtésként is. A legnépszerűbb változat talán a padlófűtés, mert az a legegészségesebb, ha alulról, a lábunk felől érkezik a meleg.

Kíváncsi vagyok, hogy vajon az unokatestvéremék végül melyik fűtésrendszert választották. Amikor legközelebb megyek hozzájuk, biztos hogy mindent meg fogok kérdezni ezzel kapcsolatban.