Szülinapi meghívó? – Ne keress tovább!

Már ugyan egyetemre járunk, de szerencsére a gimis baráti társaságunk töretlenül megmaradt. Kicsit már sajnos kevesebb lehetőségünk van találkozni, hiszen a továbbtanulás miatt már nem mindannyian egy városban élünk, de azért havi legalább egyszer így is megoldjuk, hogy elmenjünk valahová szórakozni együtt. Különösen természetesen akkor, hogyha valamelyikünknek szülinapja van.

Mi nem vagyunk annak a hívei, hogy csak online hívogassuk egymást mindenhova, hiszen többen még régről, hét-nyolc éves korunk óta vagyunk barátok, amikor még kézzel készített és dekorált meghívókat adtunk egymásnak, bármilyen buliról vagy szülinapról volt szó. Ezt a jó szokásunkat azóta is őrizzük, így ha valamilyen komolyabban szervezett buliról van szó, és nem csak egy kis bárban való összeülésről, akkor még mindig kézzel fogható meghívót adunk vagy küldünk postán egymásnak.

Én idén költöztem Budapestre. Nemsokára eljön a születésnapom, így lassan keresni akartam itt, a környéken is egy helyet, ahol igényesen és szépen elkészítik az általam megálmodott meghívót a bulimra, amit idén már végre a saját lakásomban tarthatok meg.

Kutakodni kezdtem a neten, és rátaláltam a colornyomda.hu nevezetű oldalra. Rögtön megtetszett a weboldal, mivel ahogy megnyitottam, máris elém tárult a rengeteg lehetőség, amit a nyomda magában rejt.

A colornyomda.hu oldalának tervezői tökéletesen értenek a színválasztáshoz és a dizájnhoz is. A színvilág engem nagyon megfogott: a fekete, a fehér és a narancssárga színek összhatása nagyon kellemes, és kitűnően illenek egymáshoz ezek a színek.

Az oldal megnyitásakor a bal felső sarokban láthatjuk a nyomda igényesen megtervezett logóját (amelynek megnyomásával mindig visszatérhetünk a kezdőlapra, ha elkalandoznánk az oldal rejtelmeiben – ez számomra nagyon szimpatikus, mivel igazán megkönnyíti az oldal használatát). A logóval egy sorban találunk még több hasznos infót is. Láthatjuk a nyomda budaörsi címét, amelyre ha rákattintunk, akkor elvisz minket a Google térképhez, hogy meg tudjuk nézni, pontosan hol is található a nyomda. A cím mellett meg van adva a nyitvatartás is, illetve a sor végén az ügyfélszolgálatuk email címét is megtaláljuk.

Az ezt követő feketével kiemelt sorban találunk néhány legördülő menüt, és néhány címszót, amelyek ez oldal különböző szegleteiben repítenek el minket. Kicsit visszakanyarodnék a dizájnhoz: nekem nagyon tetszik az elrendezés ebben a sorban, mivel a címszavak és a legördülő menük felváltva jönnek egymás után, ezzel egy rendszert hozva az egészbe, nem unalmas az elrendezés – viszont tökéletesen átlátható és egyáltalán nem jellemzi káosz annak ellenére, hogy ezek váltakozva követik egymást. Számomra nagy segítség ez a rendszerezettség, mivel így nem ömlesztve kapunk mindent a szemünk elé, és nem kell millió információ közül válogatnunk, és időigényesen lefelé görgetnünk, mire megtaláljuk, ami nekünk kell, hanem nagyon egyszerűen kiválaszthatjuk azt a részt, amire nekünk szükségünk van, az oldal pedig már visz is oda bennünket.

Visszatérve a feketével kiemelt sávra, itt olyan címszavakat láthatunk, mint: rólunk, referenciák, viszonteladóknak és kapcsolat. A legördülő menük pedig a következő címekkel vannak ellátva: termékek, géppark, leadási segédlet, illetve egy kis magyar zászlót is láthatunk legördülő menü formátumban – ez nagyon szuper szerintem, mivel itt rákattintva azt találjuk, hogy az oldalt nem csak magyar, hanem angol és német nyelven is meg tudjuk jeleníteni. Ez multinacionális hatást kelt és nagyban megkönnyíti például a Magyarországon élő külföldi személyek dolgát, akik nyomdát keresnek.

A kis magyar zászló tehát ebben van segítségünkre. A “rólunk” fül alatt egy bemutatkozást találunk a cégről, például megtudhatjuk, hogy már majdnem 30 éves múltra tekint vissza a nyomda (1996-ban alakult), illetve más érdekes infókat is találunk még róluk, írnak a fő feladataikról és egy bemutatkozó filmet is lehetőségünk van megnézni, ami szintén az igényességüket támasztja alá, hiszen még egy kisfilm elkészítésére is fordítottak energiát a megrendelők vagy vásárlók meggyőzése érdekében.

A “termékek” legördülő menüt lenyitva négy különböző kategóriára osztva megtaláljuk a rengeteg féle terméket, amikkel a nyomda foglalkozik ( a négy kategória: alap nyomdatermékek, nyomdatermékek, reklámeszközök és speciális termékek). Már a kezdőoldalon is láthatjuk a fekete sáv alatt a nyomdatermékek és a reklámeszközök kategóriát, amelyek alatt ábrákkal illusztrált termékfajták között válogathatunk, ami a dizájnhoz szintén hozzátesz, mivel nagyon szép összhatást keltenek ezek az illusztrációk.

A “kapcsolat” fület megnyitva azt tanácsolják nekünk, hogy küldjük el az ajánlatkérésünket az ügyfélszolgálatuk email címére, azzal az ígérettel kecsegtetve, hogy huszonnégy órán belül már számíthatunk is tőlük a válaszra. Kicsit lejjebb azonban egy külön “ajánlatkérés” címszóval ellátott részt is találunk, ami által nem szükséges külön emailt írnunk, hanem itt néhány adatunk (pl. név, email cím, telefonszám) megadásával egyszerűen üzenhetünk nekik, és leírhatjuk az igényeinket egy külön megadott részre – itt hatezer karakterig terjedő hosszúságú leírást adhatunk arról, hogy éppen mire lenne igényünk, ezután pedig egyszerűen csak rá kell kattintanunk az “elküld” gombra, és már a digitális postagalamb repül is a levelünkkel feléjük.

Nekem ahogyan már fentebb említettem, születésnapi bulira szóló meghívóra lenne szükségem. Rögtön a főoldalon meg is találtam már, amit kerestem, hiszen a nyomdatermékek kategóriában elhelyezve azonnal megláttam a “meghívó” szót. Innen már rögtön láttam, hogy nem lesz nehéz dolgom, és nem fog túl sok időt igénybe venni a keresgélés, így meg is nyugodhatott a lelkem, mivel az egyetemi kötelességeim is várakoztak még rám.

Rá is kattintottam tehát a meghívókkal foglalkozó részre, ilyenkor egy aranyos kis animáció jön elő, ha az egeret az adott termékre visszük – megfordul az illusztráció, és a “bővebben” szó jelenik meg a hátoldalán. Ezután tehát értelemszerűen kapunk egy bővebb tájékoztatást jelen esetben a meghívókról, vagy más esetben bármilyen más termékről.

A meghívós részt megnyitva először egy általános leírást olvashatunk, majd lejjebb itt is külön megjelenik az ajánlatkérés rész, ahol összefoglalhatjuk az elképzeléseinket, ahogyan már az előbb leírtam. Viszont részemről külön pluszpont jár a weboldalnak és a nyomdának azért, hogy még segítséget is találunk az ajánlatkérő rész alatt. Segítenek abban, hogy mik jellemzőek egy jó meghívóra, illetve abban is, hogy milyen paramétereket kell megadnunk ahhoz, hogy a nyomda el tudja készíteni a meghívónkat. Még lentebb egy kicsivel pedig elénk tárulnak különböző felülnemesítési és kreatív lehetőségek, például 3D lakkozás, fóliázás vagy sarok kerekítés.

Én már kértem is tőlük árajánlatot, bár még csak néhány órával ezelőtt, de már alig várom, hogy válaszoljanak! Persze már enélkül is biztos vagyok benne, hogy az ő szolgáltatásaikat fogom igénybe venni, mert végtelenül megbízhatónak és igényesnek találtam őket már első ránézésre is. Én azt mondom, forduljatok hozzájuk bizalommal, ha bármilyen nyomdával kapcsolatos dologról van szó, ők biztosan megoldanak mindent is!