Szórakozás PRO módra – Vitorlás bérlés a Balatonon

A Balaton nemcsak Magyarország legnagyobb tava, hanem a nyári szórakozás egyik központja is hazánkban. Nemrégiben kipróbáltam a vitorlás bérlést a Balatonon a balatonpro.hu nevű oldalon keresztül, és szeretném megosztani veletek az élményeimet, valamint néhány hasznos információt, hogy ti is élvezhessétek a tó szépségeit és a vitorlázás nyújtotta szabadságot.

A vitorlás bérlés széles választékkal és elérhető áron vehető igénybe a BalatonPRO-nál. Az általunk választott vitorláson 6 férőhely volt, akár a barátainkat is meghívhattuk volna, sőt, még alvásra is volt lehetőség. Így ha magaddal vinnétek a kisebbeket is, szülőket vagy a nagyszülőket, ne habozzatok időben szólni nekik! Ezáltal nemcsak egy egész napos kikapcsolódást élvezhettek együtt a családdal vagy barátokkal a vízen, de akár egy hosszabb hétvégés kirándulást is tervezhettek. A vitorlások rendelkeznek kényelmes kabinokkal és alvásra alkalmas helyiségekkel, így akár több napot is eltölthettek a tó közepén, kizökkentve magatokat a mindennapokból és élvezve a természet közelségét. Ne feledjétek azonban előre lefoglalni a vitorlást, főleg a nyári szezonban, hogy biztosítsátok a számotokra megfelelő időpontot és hajótípust!

Ez tényleg egy nagyon népszerű, felejthetetlen program, és bár az említett szolgáltatónál jó sok vízi jármű van, sokasodik már annyira a bérlők száma, hogy tényleg, ismétlem: érdemes korán megtervezni ezt a programot, hogy beleférjünk az ő naptárukba is.

Mi szerencsések voltunk, mert egy nagyon jól felszerelt vitrolást fogtunk ki, ráadásul szuper volt még a hangtechnika is. Párom meglepett egy kiadós reggelivel is, amelyet megérte pluszban kérnünk, mert isteni volt. Mi még csak pár hete szereztük meg a friss jogosítványunkat, így kértünk hajóvezetőt is. A vitorlás bérlésünk 1 napra szólt, így 8 órát tölthetünk kint a vízen, de még így is fenomenális élményben volt részünk.

Az élményeink alapján számos tanácsot is megosztanék azokkal, akik először próbálkoznak vitorlázással a Balatonon. Először is, mindig ellenőrizzétek az időjárás-előrejelzést, és győződjetek meg róla, hogy megfelelően felkészültetek az adott időjárási körülményekre. Bár természetesen van olyan PRO a BalatonPRO csapata, hogy van forgatókönyvük a legrosszabbra és ezt ki is fejtik a weboldalon.

A vitorlás bérlést bonyolító kikötőből 2 óra hosszára lévő túlpart helyett inkább a közelebbi kikötőt céloztuk meg, így kerültünk Alsóörsre, majd onnan pedig elhajóztunk Tihany irányába. Szerencsére, jó szelet fogtunk ki, így két desztináció is belefért a napunkba. Mert persze szerettünk volna jó sokat időzni a tó közepén is.

A szezon vége előtt, még novemberben még biztosan visszatérünk a szűkebb családunkkal együtt és majd a több napos bérlés mellett döntünk, hogy hajózhassunk a nyugati medencében is. Balatonföldvár, Balatonszemes, Balatonlelle és Fonyód mind remek célpontok, és mindegyikük rendelkezik kikötővel. Azonban amit igazán megnéznék, az Badacsony, különösen szép látványt nyújt vitorlásról.

A Balatonon való vitorlázás nemcsak szórakoztató, hanem pihentető és izgalmas élményt is nyújt. A vitorlás bérlési szolgáltatás révén elérhető áron, minőségi hajókkal fedezhetjük fel a tó szépségeit. Akár egy napra, akár egy hétre bérelünk, a Balaton mindig új élményeket és kalandokat tartogat a vitorlázás szerelmeseinek. Én mindenkinek jó szívvel ajánlom, hogy próbálja ezt ki egy napon!