Szórakozás Csepel biciklin

Érdekes, hogy mennyi minden változott a kikapcsolódást tekintve kamaszéveimtől egészen mostanáig. Persze az természetes, hogy valamennyire átalakul mit tekintünk fő szórakozási forrásnak, de azt gondolom, hogy esetemben nem csak az idősödés játszott közre. Sajnos vagy nem sajnos, de tény, hogy én még internet nélkül nőttem fel. Azért azt nem mondom, hogy nem létezett még, de lakossági szinten még nem robbant nagyot. A fő szórakozást a videójátékok jelentették, ha pedig kint voltunk a szabadban, akkor a városban császkáltunk, a folyóparton, vagy biciklivel kirándultunk egyet a környéken. A televízió ereje is sokkal nagyobb volt, mint napjainkban. Emlékszem, a család képes volt vérre menő küzdelmeket folytatni az egy szem tv-n, mert hárman három különböző csatorna bekapcsolását szorgalmaztuk. Amikor még a mamám is átjött hozzánk, akkor pedig kő kövön nem maradt, de tényleg. Ő volt a legháklisabb az általa izgalmasnak vagy értéktelen bugyutaságnak tartott filmekre, sorozatokra és műsorokra.

Aztán mégiscsak bejött a net a képbe, és felfedeztem, hogy a barátaimmal való chatelés az órák után egyfajta áthidaló megoldást jelentenek a magányos tanulás és a gyakran nem engedélyezett együtt lógás között, így sokszor a tanulnivaló feletti görnyedés egyben az estébe nyúló chatelést is jelentette. Nem volt mit tenni, az internet megérkezett az életembe, és egy új világ tárult ki előttem. A televízióból már ismert sorozataimat felfedeztem, hogy itt-ott online is el lehet érni – bevallom, nem mindig teljesen szabályos módon -, és zenét is előszeretettel hallgattam. El sem tudtam képzelni, hogy pár éven belül már tényleg minden a zsebünkben lesz, és nem kell az asztali gép vagy laptop elé ülni ahhoz, hogy bármikor böngészhessünk a világhálón. Azért így visszagondolva elég menő telefonjaim voltak mindig is – köszi, apu és anyu! -, de amikor megkaptam az első érintőképernyős okostelefonomat, az hatalmas újdonság volt. Nagyon örültem neki, a mai napig bennem van az a hála és izgatottság, amikor kibontottam a csomagot!

Most jól elnosztalgiázgattam, de még egy kérdést fel kell tennem: neked is erős emlékeid vannak a Csepel bicikliről? Gyermekkorom egyik fontos társa a hőn szeretett Csepel bicikli, és a mai napig nagyon imádok kerékpározni. Amit viszont nem szeretek, az az üzletről üzletre járás, ezért általában az online shopokat preferálom. Biciklit azonban sokáig nem tudtam, honnan lenne érdemes vásárolni. Meg hát azért lássuk be, hogy ez egy igazán bizalmi dolog, ugyanis sokszor jól jön a bicikliboltban a tanácsadás, a közös gondolkodás – ilyen kiadásba és hosszabb távú elköteleződésbe nem csak úgy random, meggondolatlanul vág bele az ember. Mégis úgy alakult, hogy online rendeltem magamnak biciklit, már csak azért is, mert nekem tényleg így a kényelmesebb, másrészt az egyik kedves barátom megismertetett a motorbolt.co.hu oldallal, amikor szóba jött nálunk a Csepel bicikli és a nosztalgia. Ő is nagy bicós egyébként, de van egy szép robogója is, amit erről a webshopról szerzett be. Úgy voltam vele, hogy egy próbát nekem is megér a dolog: lássuk, mit tud ez a motorbolt.co.hu! Az egyébként AB-Roncs motor- és kerékpárbolt néven futó üzlet, azaz a Viczai Kft. Dunaföldváron található meg fizikai valójában, és ehhez az üzlethez tartozik ez a minden igényt kielégíteni próbáló online shop. Azért valljuk be, az ország bármely területéről nem közelítenénk meg egyhamar Dunaföldvárat, így különösen jól jön, hogy a netes áruházukat igyekeztek a lehető legnagyobb körültekintéssel “üzembe helyezni”.

Mivel korábban még nem próbálkoztam egyetlen online bicikli- és motorbolttal sem, nagyon kíváncsi voltam, hogy mik rejtőznek a különböző menüpontok alatt. Itt aztán van miből válogatni, az biztos! Lehet, hogy bele is szédülnék, ha mindezt személyesen kellene végignéznem. Ekkora kínálatot még online sem pár perc végignézni, pláne egy fizikai üzletben. Szerencsére igazán felhasználóbarát az oldal kialakítása, látszik, hogy törekedtek arra, hogy mindenki könnyedén megtalálhassa, amit keres. A főoldalon elég szembetűnő a keresősáv is, szóval nem muszáj a főmenükkel kezdeni a nézelődést, ha konkrét elképzelésünk van. Nálam nem volt kérdés, hogy az első keresés a Csepel bicikli lesz, de persze a menükből is odataláltam volna. Nem csupán a kerékpárokat lestem meg, amelyek alacsonyabb és magasabb árkategóriában is képviseltették magukat, hanem kiegészítőket és alkatrészeket is találtam: például mindenféle nyerget és számtalan színben pompázó vázat. Egy-két árucikk adatlapját meg is nyitottam, hogy olvashassak még róluk egy-két infót. Ott láttam, hogy össze is lehet hasonlítani a kiválasztott termékeket, sőt, a vásárlásukkal törzsvásárlói pontokat is gyűjthetünk. Tök jó, hogy a motorbolt.co.hu-nál törzsvásárlói rendszer is van, amit aztán kuponra tudunk beváltani meghatározott értékben.

Csepel bicikli

Nincs bajom a robogókkal sem egyébként, vagy az elektromos biciklikkel, de szerintem két keréken, manuálisan hajtva gurulni az igazi. Biztos vagyok benne, hogy ez az elképesztően nagy kínálat más bicikli fanoknak is elnyeri majd a tetszésüket, csak nem én vagyok az egyetlen, aki órákig tud válogatni az oldalon…

De meg is lett az eredménye az alapos nézelődésnek, ugyanis mint ahogyan azt már korábban említettem, sikerült kiválasztanom az igazit. Végül nem bírtam ki, és inkább a biztonság kedvéért dobtam egy e-mailes üzit a shopnak, biztos ami biztos, és elég hamar válaszoltak is. Utána telefonon is egyeztettünk egyet. Aludtam rá még, és másnap meg is rendeltem a kiválasztott biciklit. Ez most volt a napokban, úgyhogy nemsokára meg kell, hogy érkezzen a rendelésem, már tűkön ülök. Egyébként a fizetés és a kiszállítás is elég rugalmas náluk, és a szállítási idő az oldaluk alapján 2 és 7 nap között alakul, ebben még bőven benne vannak, inkább én vagyok a türelmetlen!

Nem akarlak meggyőzni titeket arról, melyik a legjobb kerékpár, de azzal nem árulok el sokat, ha elmondom, hogy egy igazán népszerű típust választottam, ami az én igényeimnek – és a pénztárcám nyújtotta lehetőségeknek is persze – teljes mértékben megfelel. A megrendelés leadása után egyébként fel is hívtak még egyszer, átbeszéltük a szállítással kapcsolatos dolgokat és a további részleteket, szóval nagyon meg vagyok eddig elégedve mindennel. Alig várom, hogy végre felpattanhassak az új biciklimre, róhassam a köröket és beszámolhassak majd a tapasztalataimról! Addig is szerettem volna kicsit bemutatni már a motorbolt.co.hu-t, nem bírtam várni az átvételig. Szerintem a legközelebbi vásárlásom egy-két kiegészítő lesz, biztos ami biztos, de ahogy néztem, itt még olyan extrák is vannak, mint például a roller babakocsi gumi vagy az utánfutó gumi, úgyhogy tényleg érdemes alaposan szétnézni a weboldalon. Aki pedig teheti, az látogasson el bátran a dunaföldvári üzletbe is – fene se tudja, ha annyira beválik az új szerzemény, lehet, hogy még egyszer én is elnézek arrafele, és hagyom az online rendelést kicsit…