Munka és szórakozás

Nyáron megfogadtam, hogy nagyon sokat fogok bulizni és szórakozni, mert ha jön az ősz, akkor már csak dolgozni szeretnék. Nem is gondoltam volna, hogy össze lehet kötni a munkát a szórakozással. De azóta már tudom, hogy a szórakozás nemcsak a buliból áll, és dolgozni is lehet úgy, hogy közben úgy élvezem, mintha szórakoznék. Idővel az igényeim is változnak, most már nem elégszem meg az ösztöndíjjal, nagyobb jövedelemre és szakmai kihívásokra vágyom. Nem gondoltam, hogy lesz idő, amikor szórakoztatni fog az álláskeresés, de ennek is eljött az ideje.

Mindenképpen olyan munkát szeretnék találni, amit az egyetemi tanulmányaim mellett tudok csinálni, de mégis elindul egy szakmai fejlődés is. A diákszövetkezetek nagyon jó lehetőségeket kínálnak, és mindenképpen rajtuk keresztül gondoltam belépni a munka világába.

Legjobb barátnőmnek már sikerült elhelyezkednie, és küldött is egy linket, ahol érdemes tájékozódnom. Ma végre volt időm és kedvem is komolyan foglalkozni az álláskereséssel, ezért kikerestem az üzeneteim közül a https://topiwork.hu oldalt, és elkezdtem böngészni az álláshirdetéseket.

Először a regisztrációval kezdtem: a diák ügyfélkapu menüpont alatt volt erre lehetőségem. Ezután még kicsit ismerkedtem a weboldallal. A kezdőlap fül alatt találtam meg az álláshirdetéseket. Az első felosztás alatt a népszerű kategóriákkal ismerkedhettem meg. A https://topiwork.hu több csoportba osztotta a különböző munkalehetőségeket. Választhattam hogy alkalmi, hosszútávú, illetve szellemi vagy fizikai munkát szeretnék végezni. A gazdasági és HR&Marketing állások is két különböző oszlopba szedve jelentek meg. Az IT munkakörben érdeklő hallgatók is találnak maguknak állást. Végül otthonról végezhető munkát is találtam a kínálatok között.

Lefele görgetve feltűnt jobb oldalon, hogy kiemelt munkaajánlatokkal is igyekeznek felkelteni az érdeklődést, ezért át is néztem őket. Sajnos mindhárom ajánlat szakmailag nagyon távol állt tőlem, pedig mindhárom munkalehetőség órabére nagyon jó volt, kétezer forint feletti.

Miután tovább nézelődtem a https://topiwork.hu weboldalán, észrevettem, hogy jelenleg több, mint százhúsz állás közül válogathatok. Szűrőt most nem állítottam be, úgy döntöttem, hogy egyenként átnézem, és ha valamit szimpatikusnak találok, jelentkezem. Pénzügyi gyakornok és adminisztrációs feladatok munkakörben találtam számomra érdekes állásajánlatokat. A recepciós munka is felkeltette az érdeklődésemet, illetve az adatrögzítő munkára is biztos voltam, hogy jelentkezni fogok. Érdekesnek találtam a HR gyakornok álláshirdetést, de úgy gondoltam, hogy hostessnek is szívesen állnék alkalmanként.

Úgy találtam, hogy az ajánlatok nagyon széles skálán mozognak. Nagyon sokféle szakterület képviseltette magát. Lehetett találni álláshirdetést mérnöki területről, autószervizből, de ugyanakkor könnyű fizikai munkát végző raktárost is kerestek.

Én inkább irodai adminisztrációs vonalon keresgéltem, de érdekelt még a pénzügy és HR terület is. Sikeresen találtam több olyan munkalehetőséget, ahol nagyon szívesen elkezdenék dolgozni a közeljövőben.

Ezután a hallgatóknak fülecske alatt elolvastam az általános tájékoztatót, ami a diákoknak szólt. Itt tudtam meg, hogy a fejlődési lehetőségen túl, jellemzően olyan állásokat kínálnak betöltésre, ahol a szakmai gyakorlatot is sikeresen leigazolhatjuk igény esetén. Érdemes a https://topiwork.hu segítségével elhelyezkedni, mert az itt található cégeknél hosszútávú karrier kiépítésének a lehetősége is fennáll.

A https://topiwork.hu segítségével többkörös interjún is tapasztalatot szerezhetek. Az adózási kedvezmények is amellett szólnak, hogy rajtuk keresztül keressek munkát, hiszen a magasabb órabér rendkívül kecsegtető. A szakmai gyakorlat leigazolására pedig szükségem lesz, ez mindenképpen fontos szempont számomra a munkakeresés során.

Nagyon hálás vagyok a barátnőmnek, hogy a segítségével megismerhettem a https://topiwork.hu iskolaszövetkezet weboldalát, és első igazi munkahelyem megszerzésében közrejátszanak