Elsősegély a Huawei szervizben

Zolival és Levivel ősrégi baráti kötelék fűz össze, együtt jártunk középiskolába valamikor a dínók korában… és azóta is szorgalmasan ápoljuk ezt a fontos kapcsolatot. Amikor tehetjük, és találunk végre egy mindenki számára szabad hétvégét, időt szakítunk egy laza összejövetelre, ahová elkísérnek aktuális oldalbordáink is. Nincsenek törzshelyeink és különleges igényeink sem, lényeg az együttlét, a jóízű beszélgetések és persze rengeteg nevetés! Legutóbb Piri néni tóparti halászkunyhóját kaptuk meg két teljes napra! (Piri néni Zoli barátnőjének nagynénje, nyugdíjas zenetanárnő.) A házban és a ház körül nem volt semmiféle szórakozási lehetőség, leszámítva néhány régi kártyapaklit és egy ütött-kopott pianínó zongorát. Iszogattunk egy kis fehérbort, beszélgettünk, majd ahogy hűvösödött az este, gondoltuk, játszhatnánk valamit, ami mulatságos és egyben át is mozgatja gémberedő tagjainkat.

Activityzni kezdtünk, két csapatban. Ekkorra már rekedtre beszéltük magunkat, így a feladványok szóban körülírását elvetettük, papír és írószer híján a rajzolás szóba se jött. Maradt a mutogatás! Így legalább garantáltan kimozogjuk magunkat.

A játék már javában zajlott, amikor Levi kicsit túlzásba vitte a lelkesedést, és miközben a szoba egyik sarkából nekifutásból végzett távolugrást a kredenc felé (máig nem tudjuk, mi volt a kitalálandó feladvány), elméretezte a lendületet, megbotlott és leejtette a mobiltelefonját. Egy pillanatra mindenki megtorpant, majd hát bizony kitört belőlünk a kontrollálhatatlan röhögés! Amikor sikerült lecsillapodnunk, és az első sokkon is túljutottunk, először is meg kellett győződnünk róla, hogy Levi bajnokunknak kutya baja. Azt már később vettük észre, hogy a kemény járólapra koccant telefonnak viszont ,úgy látszik, nem volt ilyen szerencséje. Szegény balesetet szenvedett készülék pislant és csipogott még párat, aztán végleg elsötétült és elhallgatott.

Levi felpattant, először úgy tett, mintha mi sem történt volna. “Semmiség” – mondta -, “látott ez a gép már ennél cifrább mutatványt is.” Mi azonban már sejtettük, hogy ez a sztori valószínűleg nem fog jól végződni. Levi egy darabig még reménykedett abban, hogy Huawei telefonjának talán csak a külső burkolata sérült meg, de sajnos a készülék nem kapcsolódott be újra. Kénytelen volt beletörődni, hogy valóban tönkrement.

Huawei szerviz

Az Activity feladvány helyett most azt próbáltuk kitalálni, hogyan segíthetnénk Levinek, akinek a másnapi munkájához is nagy szüksége volt a telefonjára. Gyors, megbízható és hétvégén is elérhető Huawei szervizt kellett találnunk. Zoli talált rá az LCD FIX mobiltelefon gyors szervizre. Gyorsan fel is hívtuk a honlapon szereplő telefonszámot. Fontos szempont volt, hogy bár az LCD FIX márkafüggetlen műhely, működik náluk kifejezetten Huawei szerviz is. Érdemes volt autóba pattanni, mert azonnal, időpontfoglalás nélkül tudták fogadni Levi pórul járt telefonját. A Huawei szerviz szakembere átvizsgálta a telefon állapotát, aztán amikor azután érdeklődött, mi a probléma vagy a hibajelenség, Levi olyan részletességgel érzékeltette a történteket, hogy előadása az LCD FIX munkatársai körében is okozott némi derültséget. Az állapotfelmérést követően Levi kapott egy nagyon kedvező árajánlatot a javításra, meg is lepődött, hogy “ennyivel megúszta”.

A javítás során kiderült, hogy bár nem súlyosan, de a készülék belső alkatrészei is megsérültek, és néhány kisebb alkatrész cserére szorult. Levi meg volt lepve, hogy milyen bonyolultak és érzékenyek ezek a modern eszközök belülről. Aggódott azon is, hogy a sérülés miatt esetleg elvesznek a telefonra töltött dokumentumai. Az LCD FIX Huawei szervizének munkatársa azonban biztosította, hogy nemcsak teljes biztonságban tudhatja a készüléken tárolt adatait, de ha minden jól megy, akkor a telefon legkevesebb egy órán belül újra működni fog!

Úgy döntöttünk, várakozás közben együtt megvacsorázunk, és még a második fogásnál sem tartottunk, amikor örömmel hallottuk, hogy a telefon már kész és működik. Az LCD FIX-ben Levi a frissen felgyógyult telefonjára még be tudott szerezni egy ütésálló védőfóliát is, biztos, ami biztos!

Az este véget ért, a megkezdett játékot nem tudtuk ugyan befejezni, de megállapodtunk egy visszavágóban. Azt már tudjuk, hogy a jövőben mindenképp üres zsebekkel kell kiviteleznünk a Levi-féle halálugrásokat, hogy elkerüljük a hasonló incidenseket.