A kuplung, amit mindig utáltam, de mára megbarátkoztam vele

Oka volt az utálatnak, hogy első autómként kifogtam egy meglehetősen rossz kuplungos kocsit. És később oka lett a megbarátkozásnak, hogy a Méta autószereldéjéhez vetődtem, ahol még a régi kocsimat is segítettek kuplung terén helyrepofozni (meg más terén is). Továbbá egyéb szempontból is anno hatásosan életben tartották, az új kocsimat pedig kezdettől ők szervizelik, így nem is volt vele soha komolyabb bajom. Egy időben még gondolkodtam inkább automata váltós kocsiban, de ez mostanra elszállt, mint ötlet.

Én kezdettől eléggé nyúzom a kocsit, mert a szórakoztatóiparban dolgozom. Egy pub számára, egy igazán kis helynek hordom a drágább, prémium söröket, és mindenféléket beszerzek, fellépőket szervezek, ilyesmi… Mindezt egyéni vállalkozóként és a legtöbb dolgot a saját kocsimmal intézem. Azzal jövök-megyek mindig. És hát szállítmányozás is a feladataim között van. A régi kocsival gyakori vendég voltam tehát ebben a szervizben, de mióta újat vettem, szintén nem spórolok a foglalható időpontokkal és alkalmakkal, mert most már ragaszkodom hozzá, hogy minden apróság mindig meg legyen csinálva. És rájuk mindent bátran bízhatok! Nem romlanak el a dolgok, nem azért megyek rendszerint hozzájuk, hanem pont azért, hogy elébe menjek a problémáknak.

kuplung

Hálás vagyok nekik, mert a munkámban nem késlekedhetek sosem. Le lehet foglalni a kocsmánk egyik nagyobb helyiségét különleges alkalmakra, és ekkor sok esetben az utolsó pillanatban “szaladok” a kocsival, hogy el tudjuk látni mindennel a vendégeket. És a Méta stabil hátteret nyújt ehhez. Teljesen új autóra sosem lesz pénzem (azt sajnálnám is erre), de a Méta segített anno, autóvásárláskor az állapotfelmérésben és az első kipofozások alkalmával is.

Az autó szeszélyesebb tárgy, mint szinte bármi más, amit a hétköznapokban használunk. A fenntartása pedig olykor nagyobb kihívás, mint a megvásárlása. Kell egy jó partner ehhez! A Métásokhoz mehetek mindig gumicserére, kötelező szervizre, viszont a váratlan esetekben is gyorsan és relatíve olcsón kihúznak a csávából és még sorolhatnám… Szerintem már a weboldaluk alapján is látványos lehet, hogy mennyire ott vannak a topon. Informatív, jól felépített, és sok dologra használható a felület, például online időpontfoglalásra.

Az első menüpontban a felső menüsorból kiválaszthatjátok, hogy minden bizonnyal milyen szereléstípusban lesztek érdekeltek, ha hozzájuk mentek. Itt minden dolognál, az összes szóba jöhető esetében elolvashatjátok, hogy egy szerelés mivel jár, mikor és miért szükséges és mitől válik idővel halaszthatatlanná. A villamossági szerviztől a gumicseréig, és a hagyományos és kulcsterületekig itt mindent megtalálhattok. Ha pontosan tujátok, hogy mivel szeretnétek hozzájuk fordulni, a következő menüpont már az “Árak”. Ez nyilvánvalóan egy árlistát jelent… Teljesen transzparensek mindenben. Velük minden tervezhető és nincsenek váratlanul felmerülő, hirtelen bekövetkezhető költségek. Nem egy szerelés végén fogtok szembesülni egy nem várt összegű számlával.

Aztán van még menüpont a honlapon bőven, a sorban következő az a “Blog”. Na itt aztán tényleg elmélyülhet mindenki mindenféle szaktudásban, ami az autója megértéséhez kellhet. És ha fontos neki, hogy az autó mindig jól működjön, akkor ezt a fajta elmélyedést is ajánlom! A következő menüpontban (aminek a neve Galéria) megnézhetitek potenciális új ügyfélként, hogy miként is néz ki az ő szervizük. Én állítom, hogy ezen árkategórián belül, amibe ők esnek alig van hasonló színvonalú. Ezután jön a már említett Időpontfoglalás menüpont és a legeslegvégén a Kapcsolat.

Nagyon sok módot biztosítanak rá, hogy írjunk nekik, beszéljünk velük, online is vezetnek mindent, szóval időspórolásban nagyon jók, pedig a munkájukra pont az jellemző, hogy nem kapkodnak el semmit! Nézzetek rájuk bátran – márkafüggetlenek és nekem bejött, amit nyújtanak! 10/10, a Méta Autószerviz hibátlan!